COMMERCIAL
AEGIS MEDIA
  1. Quezada Architecture, QA, Cecilia Quezada, Ed Tingley, Fred Quezada, Aegis Media Offices
    +
    Aegis Media Offices
  2. Quezada Architecture, QA, Cecilia Quezada, Ed Tingley, Fred Quezada, Aegis Media Offices
    +
    Aegis Media Offices
  3. Quezada Architecture, QA, Cecilia Quezada, Ed Tingley, Fred Quezada, Aegis Media Offices
    +
    Aegis Media Offices
  4. Quezada Architecture, QA, Cecilia Quezada, Ed Tingley, Fred Quezada, Aegis Media Offices
    +
    Aegis Media Offices
  5. Quezada Architecture, QA, Cecilia Quezada, Ed Tingley, Fred Quezada, Aegis Media Offices
    +
    Aegis Media Offices
  6. Quezada Architecture, QA, Cecilia Quezada, Ed Tingley, Fred Quezada, Aegis Media Offices
    +
    Aegis Media Offices
  7. Quezada Architecture, QA, Cecilia Quezada, Ed Tingley, Fred Quezada, Aegis Media Offices
    +
    Aegis Media Offices
AEGIS MEDIA

SAN FRANCISCO, CA
80,000 SF
COMPLETED 2010
Bound by fractal independence, unstructured executive hierarchy and fluctuating size predicated on client services, Aegis tasked the architects with designing a space that would function and project them as a young, progressive company. The constant acquisition of new companies, personnel, business models and staff needed to be facilitated within an environment that reflects the young dynamic field of advertising. The aesthetic experience and functional plan would need to accommodate more than 120 staff, executives and common area for 5 independent business units including growth and future acquisitions.  
​  
The design team introduced an interior urbanism than provides a volumetric logic for circulation, organization and function. The Beaux Arts interpretation to interior master planning helps define the hierarchy of functional relationships and unleashes the heart of the plan to reinforce the social fabric that unites the occupants.
 
All common program facilities including reception, conferencing, kitchen and break areas are enveloped within or tangential to the elliptical “heart of the space”. Twisting canted wood screening provides a full height separation to the density of work spaces in close proximity and introduces a delicate organic architecture to counter the technical desktop environment of the open office plan beyond. Within the articulated heart of the space the informal pragmatic program of lounge meeting areas can morph into the all-company events facilitated by recessed overhead projection screens and A/V systems. Individual companies are identified and “advertised” within a changing gallery of suspended LCD monitors that announce themselves as an emanation of the radial soffits beyond in sharp contrast to the delicacy of razor honed screening.  
 
The adjacent open office areas defined by the hub and spoke circulation logic are accentuated by radiating soffits that serve to deliver VDT cabling and power while compartmentalizing the individuality of separate business units. Innovative clustering of 120 degree workstations promotes the bee hive clustering hegemony for collaborators to organize in arrays that range in cell sizes from a mere 12 individuals to groupings of more than 60 users. The hexagonal workstation configurations are optimized to function as informal open management enclosures that reside at the outer terminus of each soffit array.